Den tyska ligan DEL har på senare år börjat göra väsen av sig som en liga där matcherna inbjuder till en riktig läktarfest på de flesta matcherna.
— Det är kul när man åker ut och fansen hejar. Säg så här: När jag var ute på isen i NHL kunde jag prata med mina kedjekamrater hela tiden och de visste var jag var. Här i Europa försöker jag prata med mina kedjekamrater, men en stor del av matchen hör de mig inte för att fansen skriker, har NHL-veteranen Matt Stajan berättat för Nickes.Com

Matt Stajan, som gjort över 1 000 matcher för Calgary och Toronto i NHL, spelar numera för München i DEL och det är ett lag som drar i runda slängar 5 000 åskådare per match. En av dessa är Alex.
— München har en i sammanhanget liten arena (tar 6 000 åskådare) men när det är utsålt är det en fantastisk atmosfär. Jag vet hur DEL står sig mot den svenska ligan. Men i Tyskland har vi många starka lag som München, Mannheim, Düsseldorf och Nürnberg.

Här är de mest publikdragande lagen i tyska DEL  2017/2018

1. Berlin, 11 384
2. Köln, 11 222
3. Mannheim, 10 191
4. Düsseldorf, 7 656
5. Nürnberg, 5 717

München placerade sig på sjätte plats i publikligan säsongen 2017/2018 och deras hemmaarena, Olympia-Eisstadion, är belägen i det olympiska området i staden. Tio minuter med bil därifrån ligger Allianz Arena, hemmaplan för Bayern München. Så vill man kombinera toppfotboll med tysk topphockey är München ett mycket bra resmål.

Här nedanför hittar ni en resegenerator där ni enkelt kan leta fram den match ni är intresserad av. Sortera enkelt efter vilket lag eller stad ni är intresserade av.