Hockeyprofilerna om möjligheterna till fotboll i världsklass: ”Åker land och rike runt”

De lever och verkar i en exotisk miljö när det handlar om hockey, men idrottsutbudet runtomkring är av världsklass. Sheffield Steelers svenskar Jerry Andersson, Andreas Valdix och Jonas Westerling tycker att Sheffield med omnejd är väl värt ett besök. Som sportresenär skulle man till och med kunna förlägga sin bas till staden.

Jerry Andersson, Andreas Valdix och Jonas Westerling.

Boka din fotbollsresa till Premier League redan idag med Nickes.Com

England är för oss sportintresserade svenskar främst känt för fotbollen såklart. I Premier League finns världsstjärnorna som vi ser under de stora mästerskapen. Jonas Westerling har en lång hockeykarriär bakom sig i Sverige med spel för bland annat Mora, AIK och Södertälje. Numera håller han till i Sheffield Steelers i England och på ledig tid brukar han passa på att kolla toppfotboll live.
— Jag gillar fotboll extremt mycket och jag har sett enormt mycket fotbollsmatcher den här säsongen. Jag har sett Sheffield United, Sheffield Wednesday, jag åker till Leeds, jag har sett Manchester United, Manchester City så jag åker land och rike runt när jag får tid, berättar han när Nickes.Com träffar honom och hans landsmän Andreas Valdix och Jerry Andersson i Sheffield.

Boka din fotbollsresa till Manchester med Nickes.Com redan idag

Jerry Andersson gör sin andra säsong som assisterande tränare i hockeylaget Sheffield Steelers och även han har tagit del av fotbollsutbudet i stålstaden Sheffield där bägge lagen nu håller till i andraligan.
– Jag har varit på både United och Wednesday. Det är två stora arenor, traditioner, konstaterar han och nämner också grannorten vars fotbollslag håller till i League One.
– Rotherham. New York Stadium. Jätteläcker.

Stämningen på brittiska fotbollsarenor brukar vara något utöver det vanliga och Jonas Westerling har upplevt den på nära håll.
— Den är fantastisk. Den är grym. Jag var på Liverpool i Champions League och det var riktigt häftigt. Leeds är ju mitt lag och det är riktigt bra där också, berättar han.
— Det jag tycker är skönt med Sheffield är att det är så nära till mycket annat. Dels är det en rätt stor stad i sig själv, men sen har du ju Manchester, Leeds, Liverpool, Birmingham, Nottingham runt omkring. Det finns egentligen hur mycket som helst att göra, förklarar Andreas Valdix som är inne på sitt andra år i England.
— Det är enkelt att ta sig runt, fyller Jonas Westerling i och syftar på kommunikationerna.

Boka din fotbollsresa till Liverpool redan idag med Nickes.Com

Westerling och Valdix är dock överens om att åker man på en sportresa till Englands så kanske Manchester är det bästa alternatuvet att bo i. Därifrån tar man sig till Liverpool, Leeds och Sheffield på under en timme. Men att bo i Sheffield innebär även det att det är hyfsat nära. Längst bort finns Liverpool med cirka en timme och 40 minuters restid.
— Vill man kolla hockey så är hockeyn bättre här än vad den är i Manchester, berättar Andreas Valdix.

Tittar vi bortom idrottsutbudet finns det en hel del att göra i närområdet med Sheffield som bas.
— York med sina katedraler, säger Jonas Westerling och Andreas Valdix hakar på:
— Ja, det är en riktigt fin stad faktiskt. En annan gammal stad är Lincoln som ligger en timme härifrån som också är ganska fin. Där finns de typiska gamla engelska husen och landsbygd.

Jerry Andersson brukar på lediga dagar ta bussen till Bakewell i Peak District, en nationalpark som ligger mellan Sheffield och Manchester.
— Fantastiskt, det är väl tre gånger sex mil och en massa småbyar som du ser på filmer i Sverige. Hem till byn har spelats in där. Man tar en bira, titta på marknader och prata med lokalbefolkningen.

 

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar