Staden som hyste USA:s första Stanley Cup-mästare – snart kan det vara dags igen

Staden Seattle i nordvästra USA är för oss svenskar kanske mest känd för TV-serierna Grey’s Anatomy, Frasier och band/musiker som Nirvana, Pearl Jam,  Alice in Chains och Jimi Hendrix. Men faktum är att det finns en hockeyhistoria i staden också. Seattle Metropolitans blev 1917 det första amerikanska laget att vinna Stanley Cup.

Boka din NHL-resa redan idag med Nickes.Com

Seattle Metropolitans blev det första amerikanska laget att vinna Stanley Cup 1917, då de besegrade Montreal Canadiens med 3-1 i matcher. 14 av målen i finalserien gjordes av Bernie Morris.

Metropolitans spelade även Stanley Cup-final 1919 och 1920. 1919 skulle den avgörande matchen mot Montreal Canadiens spelas den 1 april men startade dock aldrig då för många spelare i Canadiens hade insjuknat i spanska sjukan. Canadiens back Joe Hall dog den 5 april 1919 i lunginflammation som ett resultat av influensapandemin. 1920 förlorade Metropolitans finalen mot Ottawa Senators.

Nästa amerikanska lag att vinna Stanley Cup var New York Rangers som 1928 plockade hem den åtråvärda pokalen.

NU KAN DET VARA DAGS IGEN

Hockeylaget Metropolitans försvann från hockeykartan och Seattle. Men under senare år har Seattle ofta nämnts i samband med expansionsrykten för NHL. Stadens tidigare historia inom ishockey samt ett geografiskt läge nära kanadensiska gränsen och staden Vancouver talar mycket för att Seattle kan bli nästa stad att tilldelas ett lag i NHL.

Väldigt mycket talar faktiskt för det. Tanken är att ett nytt lag ska in i NHL 2020 och efter spekulationer om Houston och Quebec har Seattle på senare tid seglat upp som den hetaste kandidaten. I februari skickade de även in sin ansökan till att om två år bli NHL:s 32:a lag.

Boka din NHL-resa redan idag med Nickes.Com

Jerry Bruckheimer är en av de som ligger bakom satsningen på ett nytt NHL-lag i Seattle. Han är mest känd som filmproducent. Han har varit ett hockeyfan hela livet och är exalterad över att han är nära att bli ägare av ett NHL-lag.

I mars skrev över 25 000 personer upp sig på en intresseanmälan att köpa säsongsbiljetter till det tänkta NHL-laget och beslut väntas komma i sommar om Seattle bler NHL:s 32:a lag. I så fall förväntas de kliva in i ligan 2020.

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar