Så kan lagen välja i NHL-draften

I sommar är det återigen dags för NHL-draften. Men vilka klubbar kommer lägga beslag på vilken av alla talanger runt om i världen?

Boka din NHL-resa med Nickes.Com redan idag

NHL:s draftlotteri hålls den 28 april i Toronto och ännu vet vi inte exakt i vilken ordning klubbarna kommer välja. Men om vi skulle förutsätta att de skulle få välja i den ordning deras odds ligger så finns det fog för att de fem första valen kommer se ut på detta vis.

1. Buffalo Sabres

Val: Rasmus Dahlin, Frölunda

Det är ju inget snack. Oavsett vilket av de 15 gäng som har chans (vissa mer än andra) att få välja först kommer såklart välja supertalangen från Lidköping.

2. Ottawa Senators

Val: Andrei Svechnikov, Barrie Colts

Det är den här ryssen och Dahlin det på förhand har pratats om hela tiden. Egentligen tror jag Ottawa skulle må bäst av att plocka en back (läs om de trejdar bort Erik Karlsson), men å andra sidan skulle det inte vara fy skam med den här målglade ryssen heller.

3. Arizona Coyotes

Val: Brady Tkachuk, Boston University

Kollar man på djupet i Coyotes roster så behöver de egentligen förstärka överallt. Men främst har de ett skriande behov på vänsterforwardspositionen. Det finns en del tillgängliga talanger på den plasten i draften, men jag tror de hugger på Tkachuk mycket tack vare att hans pappa, Keith Tkachuk, är kultförklarad i klubben efter sina 10 säsonger inom organisationen som spelare.

4. Montreal Canadiens

Val: Filip Zadina, Halifax Mooseheads

Efter en fullständigt miserabel säsong behöver Montreal något roligt. Den här tjecken ser oerhört spännande ut och är en garant för offensiv poängproduktion.

5. Detroit Red Wings

Val: Ty Smith, Spokane Chiefs

Det sägs att den här backen inte ligger långt ifrån Rasmus Dahlin när han når sin högstanivå, vilket möjligtvis händer lite för sällan. Femteplatsen i den här draften är sanslös svår att förutspå, det finns konkurrens i bland andra svensken Adam Boqvist. Men lyckas Detroit slipa den här diamanten så kan de få riktigt skoj de kommande 20 åren.

 

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar