LISTA: Sex hockeyresor du INTE vill göra

För oss sportnördar är det en höjdpunkt att resa iväg för att kolla på sport. Men liksom allt annat i livet finns det bra och dåliga saker. Nedan listas sex platser man kanske inte vill förlägga en hockeyresa till.

Atlanta Gladiators

USA är USA och landet är väl värt en visit. Atlanta är en storstad men, enligt väldigt många en deprimerande sådan. NHL-laget Trashers försvann för ett par år sedan till Winnipeg. Istället togs deras plats som stadens lag av Gwinnett Gladiators, som bytte namn till Atlanta. Vad ska man säga om dem då? Tja, vill man inte se slutspelshockey så ska man bege sig till Arena at Gwinnett Center i förstaden Duluth. Laget har nämligen missat slutspelet i farmarligornas farmarliga ECHL de senaste fyra åren.

Energija Elektrenai

Klubben bildades 1977 och håller numera till i den vitryska andraligan, trots att laget hör hemma i Litauen. Staden Elektrenai ligger mitt i landet mellan huvudstaden Vilnius och Kaunas. Invånarantalet på 13 000 gör att den går att jämföra med Vetlanda i Småland. Hemmaarenan Elektrenai Ice Palace tar mäktiga 2 000 åskådare men ibland spelar laget sina hemmamatcher i Siemens Arena som ligger i huvudstaden Vilnius.

Severstal Cherepovets

Laget spelar i KHL och möter fräscha motståndare som Jokerit och allt vad de heter. Så högklassig hockey kan utlovas, trots att laget missat slutspel de fyra senaste säsongerna. Men staden är inte mycket att hänga i julgranen. Trist och tråkig enligt de som varit där och Cherepovets är känt för sina många stålverk då de försörjde det kommunistiska Sovjetunionen med stål när det begav sig.

Sportul Studentesc

Bukarest i Rumänien kan väl ha sin charm kanske om man nu är intresserad av historia. Men vill man se högklassig hockey är Rumänska ligan inte att rekommendera och Sportul Studentesc är soplaget nummer ett i den föga glamourösa ligan.
Laget, som är ett universitetslag, har faktiskt inte vunnit en enda match sedan säsongen 2012/2013 och har på de fyra säsonger som passerat sedan dess släppt in hela, håll i er nu, 1962 mål på 131 matcher. Men gillar man att se utklassningshockey och derby mot lokalrivalen och fjolårets nästjumbo, Steaua Bucuresti, så ska man givetvis besöka Rumäniens huvudstad.

Utica Comets

Staden ligger förvisso i delstaten New York men ligger utslängd mitt i ingenstans. Staden med sina dryga 60 000 invånare brukar ofta hamna högt upp på listorna när det kommer till att utse USA:s mest deprimerande städer.
I staden huserar Comets som är farmarlag till Vancouver Canucks i NHL.

Bridgeport Sound Tigers

Cirka 18 procent av invånarna i Bridgeport lever under fattigdomsgränsen och det gör att brottsligheten i staden är hög. Trots närheten till New York City är det här en stad man inte vill besöka. Dessutom är hockeylaget rätt dassigt och det tillhör mer regel än undantag att de missar AHL-slutspelet.

BONUSLÄSNING:

Cape Breton Screaming Eagles

Håller till i staden Sydney. Men det är inte Sydney i soliga Australien vi snackar om, utan Sydney i den svinkalla provinsen Nova Scotia i östra Kanada. Vintrarna här ska tydligen vara något i hästväg.
Hockeylaget håller till i juniorligan QMJHL och hemmaarenan Center 200 kan vara värd ett besök. Inte för att den skulle vara speciellt trevlig, utan mer av historiskt intresse. Utav någon underlig anledning spelades nämligen några matcher i 1987 års upplaga av Canada Cup i ishallen som tar 5000 åskådare. Bland annat avgjordes mötet Sverige-Finland här.

Academy 1928 KTH Krynica

Den lilla staden Krynica-Zdrój i södra Polen är faktiskt inte så tokig där den ligger i bergen. En kur- och vintersportort som är rätt populär. Men hockeylaget kanske inte får det att vattnas i munnen på oss hockeykonnässörer. De håller till i den polska andraligan, men de spelar också i den europeiska collegeligan där de tampas med lag från bland annat Tjeckien och Slovakien. 1950 vann klubben sitt hittills enda polska mästerskap.

Det här var bara några av säkert hundratals hockeyresor man inte vill göra. Men lugn. Det finns gott om högklassig hockey att se och trevliga städer att besöka runt om vår jord.

Har du någon hockeyresa som du absolut inte skulle rekommendera? Hör av dig till @hockeystaden på Twitter och tipsa.

Vi avrundar med en hockeyresa du absolut vill göra.

Toronto Maple Leafs

Okej. Klubben har inte nått den ultimata framgången sedan de vann sin senaste Stanley Cup 1967. Men hela staden andas hockey och det är också här mytomspunna Hockey Hall of Fame finns. Ska man bara välja en hockeyresa i sitt liv är det till Kanadas största stad man ska åka.
Förutom Maple Leafs och NHL-hockey kan man även avnjuta stadens AHL-lag, Marlies, när man är på besök. Eller varför inte något av alla andra lag som finns i staden.

 

HENRIK SKOGLUND

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar