Superstjärnorna på hockeyns riktiga bakgård som du aldrig hört talas om

Hockeyvärlden brukar benämnas som liten. Men ibland känns den gigantisk. Speciellt om man betänker det faktum att det faktiskt finns spelare som öser in poäng på hockeyns bakgård som du aldrig hört talas om.

Boka din NHL-resa idag med Nickes.Com

Lite slarvigt brukar ibland media benämna ligor som AHL och ECHL som hockeyns bakgård. Men jämfört med vart spelarna ni ska få läsa om nedan håller till är de nordamerikanska farmarligorna rena rama lyxlivet.

Nedan får ni tre spelare till er som inte gör annat än att vräka in hockeypoäng i klassiska fotbollsländer. Dessutom bjuds ni på lite bonusspelare, bland annat i form av två svenskar som rattar klubba och puck i FC Barcelona (?).

Vladislav Lomakin, Zeytinburnu Belediye SK

Den 22-årige ryssen föddes i Moskva den 29 maj 1995. Den tunge forwarden har inte rönt några större framgångar i hemlandet, men säsongen 2015/2016 kom han faktiskt på tolfte plats i MHL:s poängliga. MHL är KHL:s juniorliga.

Säsongen efter gick han till Ararat Yerevan i den vitryska andraligan. Där blev det stor succé med 66 poäng på 26 matcher och snart fann han sig spelandes för HK Mogilev i den vitryska högstaligan där han gjorde 12 poäng på 17 matcher.

I den här miljonstaden bedriver bröderna Lomakin sin hockeyverksamhet.

Till denna säsong flyttade han tillsammans med sin tvillingbror, Yuri Lomakin, till Zeytinburnu Belediye SK i den turkiska ligan. En klubb som hör hemma i Istanbul. Där har han på tolv matcher öst in mäktiga 47 mål och 45 assist. 92 poäng alltså. Tvillingbrorsan Yuri är nästan lika produktiv, 81 poäng har landat från hans klubba hos klubben som just nu leder den turkiska ligan överlägset.

Boka din fotbollsresa till Turkiet idag med Nickes.Com

Cheyne Matheson, Liege Bulldogs

Kanadensaren spenderade fyra år med att spela universitetshockey för New England College i den föga glamourösa tredjedivisionen av den amerikanska ishockeyns system för skolhockey. Under dessa fyra säsonger snittade han en poäng per match och 31 poäng på en och samma säsong som mest.

2016 flyttade han till Liege Bulldogs i Belgien för att spela i BeNeLiga där både belgiska och holländska lag ingår. Första säsongen landade han in på 49 poäng på 19 matcher, vilket gav honom en fjärdeplats i den totala poängligan.

Man kan lugnt konstatera att fotbollen är större än hockeyn i Holland/Belgien.

Men den här säsongen har 26-åringen fullkomligt exploderat i sitt poänggörande. 61 poäng har det hittills blivit på 21 matcher och med det är han överlägsen poängligaledare före holländaren Akim Ramoul från samma klubb.

Trea i poängligan ligger förövrigt Mitch Morgan som väl ska anses vara Belgiens bäste hockeyspelare genom tiderna. 26-åringen spelar just nu för Era Renomar HYC och har på sina säsonger i inhemsk belgisk hockey gjort över 200 poäng på mindre än 100 matcher.

Under sin juniortid spelade Morgan en handfull matcher i den prestigefyllda kanadensiska juniorhockeyn, utöver det är han tysk mästare på juniorsidan med Köln.

Boka din fotbollsresa till Holland idag med Nickes.Com

Patrick Fuentes, C.H.H. Necso Txuri Urdin

Har denna säsong en så kallad mellansäsong. ”Bara” 19 poäng har producerats från Fuentes klubba. Men det är egentligen inget ovanligt från 22-åringen som under sina fem tidigare säsonger landat in följande poängsumma vid säsongsslut: 18, 47, 24, 30, 46.

Fuentes är given i det spanska landslaget och har vid flera tillfällen prisats som en av lagets bästa spelare när VM-turneringar på olika nivåer ska summeras. Spenderade som ung två säsonger i Kanada där han spelade för St. Andrew’s College från staden Aurora i Kanada.

Inför så här mycket folk lär nog aldrig FC Barcelonas hockeysvenskar spelat.

Runt Fuentes i Liga Nacional Hockey Hielos poängliga finns faktiskt två svenskar. Dennis Boström och Marcus Wallmark som både representerar FC Barcelonas hockeysektion. De båda har tidigare mest rönt framgång i Hockeyettan och Superelit på svensk mark, men Wallmark har faktiskt en säsong bakom sig med Karlskrona, då i Hockeyallsvenskan.

Wallmark har  chans att vinna den totala poängligan med några få omgångar kvar.

Boka din fotbollsresa till La liga idag med Nickes.Com

Riley Brace, Cortina

Kanadensaren har på sina totalt 58 matcher under två säsonger  i Alpligan sprutat in respektingivande 115 poäng för Cortina. 25-åringen kom till klubben en bit in på förra säsongen från Ravensburg Towerstars i den tyska andraligan och lyckades på endast 22 matcher producera 45 poäng vilket ledde till en nionde plats i den totala poängligan.

Brace är inte draftad av någon NHL-klubb, men har spelat på samtliga högre nivåer i Nordamerika om man bortser från den högsta.

San Siro ligger cirka 16 mil från Cortina.

Totalt under fem säsonger i juniorligan OHL smattrade han in 234 poäng. I ECHL har han genom åren snittat över en poäng per match för San Francisco Bulls, Ontario Reign och Wheeling Nailers. I AHL har han dock inte fått samma fina utdelning.

Just när detta skrivs leder han poängligan i Alpligan, som är en liga med lag från olika länder, med 70 poäng på 36 matcher. Med det leder han överlägset före lagkamraten och landsmannen Zack Torquato.

På elfte plats i den totala poängligan återfinns den före detta Mora-spelaren Henrik Eriksson som gjort 46 poäng för Kitzbüheler EC på 34 matcher.

Boka din fotbollsresa till Serie A idag med Nickes.Com

 

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar