SKOGLUND: Den bästa idrottsstaden för sportnördar

Att uppleva idrott live är en fantastisk upplevelse och alla har vi väl våra favoritresmål. Tittar vi på Sverige så är landets tredje stad förmodligen den bästa att besöka för att få så mycket bra sport som möjligt på så kort tid som möjligt.

Malmö

Ofta när det skrivs om Malmö nu för tiden så är det i negativa sammanhang. Det är skjutningar, gäng och andra tråkigheter. Men det som oftast glöms bort är allt det positiva med staden. Det är en stad som växer, den har ett rikt utbud av klubbar, restauranger och shopping. Dessutom är det porten till övriga Europa i och med Öresundsbron. Icke att förglömma är att staden är mycket vacker och gemytlig.

Stortorget i Malmö. Foto: Wikipedia

Det är evenemangsstaden Malmö jag vill lyfta fram här. Lyftet gällande evenemang kom för tio år sedan när fashionabla Malmö Arena stod färdig i all sin prakt ute på Hyllie. En multiarena som kan svälja de flesta evenemang. Inte ens ett år efter stod Swedbank stadion färdig och vips hade Malmö fått två arenor av internationellt snitt.

Swedbank Stadion. Foto: Henrik Skoglund
Klassiska Malmö Stadion där Malmö FF tidigare spelade sina hemmamatcher. Foto: Henrik Skoglund

Jag har varit i Malmö två gånger under året och senaste gången roade jag mig faktiskt med att klocka tidsåtgången från det att jag klev ut ur mitt hotellrum på femte våningen på flotta Comfort Hotel bara några få meter från centralstationen tills dess att jag klev in på Malmö Arena, beläget åtta kilometer därifrån.

19 minuter. Då ska tilläggas att tävlingsdjävulen i mig raskade på stegen, samt att jag hade en sanslös tur med biljettköp och tågförbindelse. Men ändå, det är ruskigt smidigt att ta sig dit och under de mest intensiva timmarna på dygnet så går tågen vart tredje minut.

Biljettautomaterna och snabbtågen gör det enkelt, snabbt och smidigt att förflytta sig från city till Hyllie. Foto: Henrik Skoglund

Vill man besöka stadionområdet där det spelas allsvensk fotboll, allsvensk hockey och handboll i Handbollsligan så rekommenderas en promenad från stadens centralare delar. Då får man chansen att ströva genom vackra Pildammsparken, en oas mitt i city, och på vägen dit kan man passa på att gå på allsvensk damfotboll på überklassiska Malmö IP, en idrottsplats med charm minst sagt.

Pildammsparken – en oas mitt i centrala Malmö. Foto: Henrik Skoglund
Malmö IP andas klassisk svensk idrottsplats. Den är dessutom belägen mitt i Malmö city. Foto: Henrik Skoglund

Vill man ha Malmö som bas, men se dansk högklassig ligafotboll så tar det bara 35 minuter med tåg till den danska huvudstaden. Där finns ju fotbollsklubbarna Bröndby och FC Köpenhamn, de sistnämnda spelar ju på nationalarenan Parken, en arena som de äger.

Jag måste säga att jag imponeras av Malmö som idrottsstad och man kan inte säga annat än att förutsättningarna för att uppleva toppidrott är rejält gynnsamma i och i nära anslutning till staden.

Fotboll

Ta chansen att se högklassig fotboll i Malmö. Boka via Nickes.Com

Malmö FF (Allsvenskan), Swedbank Stadion
Rosengård (Damallsvenskan), Malmö IP
Limhamn/Bunkeflo (Damallsvenskan), Limhamns IP
FC Köpenhamn (Superligaen), Parken
Bröndby (Superligaen), Bröndby Stadion

Upplev toppfotboll i Köpenhamn. Boka via Nickes.Com

Ishockey

Malmö Redhawks (SHL), Malmö Arena
IK Pantern (Hockeyallsvenskan), Malmö Isstadion (På grund av renovering spelar laget i Rosengårds ishall första halvan av säsongen 2018/2019)

Se en av världens bästa hockeyligor på plats i Malmö. Boka via Nickes.com

Handboll

Malmö HK (Handbollsligan), Baltiska hallen

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar