Titta – så här kan Tre Kronors trupp till VM se ut

Nästa vår går hockey-VM i Bratislava av stapeln. Tre Kronor har där chansen att vinna sitt tredje raka guld. Det är såklart omöjligt att redan nu sia om hur truppen kan komma att se ut. Men det skadar aldrig att försöka.

Boka din resa till hockey-VM redan idag med Nickes.Com

Förbundskapten Rikard Grönborg har byggt sina VM-trupper med stor inriktning på NHL-spelare och vi lär få se många i nästa års VM-trupp också. Redan nu, med cirka en fjärdedel av säsongen spelad,  kan man skönja tendenser i NHL om vilka spelare som kan tänkas bli tillgängliga.

Ta chansen att uppleva VM-festen på plats.

Nedan har jag plockat ut den trupp jag tror på just nu och jag har enbart fokuserat på de svenskar i NHL som spelar i lag som börjat mindre bra och alltså redan nu löper stor risk att missa slutspelet. Jag har även valt att utelämna de spelare vars kontrakt går ut nästa sommar, det där brukar nämligen vara en anledning till att tacka nej till VM.

Målvakter:

Lars Johansson, CSKA Moskva
Magnus Hellberg, SKA
Adam Reideborn, Djurgården

Det skulle lika gärna kunna bli en helt annan trio här. Sveriges stall av kompetenta målvakter är stort. Men, såvida inte Henrik Lundqvist, Anders Nilsson eller Jacob Markström kommer loss från NHL så tror jag att det är KHL-duon Johansson och Hellberg som kommer få chansen i vår.

Som tredje-keeper vill jag ha med Adam Reideborn. Han har gjort det strålande i Djurgården två säsonger i rad nu, men ännu inte fått testa på landslagsspel. Det lär han få göra, konstigt vore annat.

Backar:

Robert Hägg, Philadelphia Flyers
Oliver Ekman Larsson, Arizona Coyotes
Niklas Hjalmarsson, Arizona Coyotes
Patrik Hersley, SKA
Philip Holm, Torpedo
Viktor Lööv, Jokerit
Joel Persson, Växjö
Lukas Bengtsson, Linköping

Känns spontant som en solid backsida. Drömnamnen är så klart Arizona-duon Ekman Larsson och Hjalmarsson. Robert Hägg har gjort det bar i Flyers hittills och bör vara aktuell för en VM-trupp om hans lag missar slutspel.

Philip Holm och Patrik Hersley är toppbackar i KHL och Persson/Bengtsson tillhör gräddan av SHL-försvararna.

Ta chansen att uppleva VM-festen på plats.

Forwards:

Jacob de la Rose, Detroit
Victor Rask, Carolina
Lucas Wallmark, Carolina
Oskar Lindblom, Philadelphia
Jesper Bratt, New Jersey
Jacob Josefson, Djurgården
Jakob Lilja, Djurgården
Daniel Brodin, Djurgården
André Petersson, Barys Astana
Linus Videll, Dinamo Riga
Linus Omark, Salavat
Anton Lander, Ak Bars Kazan
Dennis Rasmussen, Metallurg

Bara fem NHL-spelare här än så länge och känslan är att det kommer fyllas på. Djurgårdskedjan är given i en offensiv roll i ett VM-lag och Anton Lander kommer få ta ett tungt defensivt ansvar i det här laget som, om man ska vara rättvis, har en måhända felbalanserad slagsida åt det offensiva hållet.

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar