HOCKEY-VM: En usel tippare gör ett nytt försök

Det har blivit dags att sätta på sig dumstruten och göra avbön för mitt usla VM-trupptips som serverades er här i höstas. Men jag är inte sämre än att jag kan erkänna fel, och dessutom ger jag mig i kast med att tippa de tre medaljörena i VM som drar igång på fredag, 4 maj.

Boka din hockeyresa med Nickes.Com redan idag

Det kommer skrivas hockeyhistoria när Danmark för första gången arrangerar A-VM i ishockey. Så här tippade jag i höstas hur en potentiell svensk VM-trupp skulle kunna se ut. Inte många rätt där, även om det så klart är ett kamikazeuppdrag att tippa hur en trupp kommer se ut så långt i förväg med tanke på att väldigt mycket hänger på vilka lag som slås ut ur Stanley Cup-slutspelet och vilka spelare som är friska och krya.

Så här såg det i alla fall ut i oktober när jag satte mig med spåkulan.

MÅLVAKTER:
Jhonas Enroth, Dinamo Minsk
Viktor Fasth, Växjö
Linus Söderström, HV71

 

BACKAR:
Patrik Hersley, SKA St.Petersburg
Alexander Edler, Vancouver Canucks
Oliver Ekman Larsson, Arizona Coyotes 
Niklas Hjalmarsson, Arizona Coyotes
Jonas Brodin, Minnesota Wild
Philip Holm, Utica Comets
Lawrence Pilut, HV71 

FORWARDS:
Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild
Victor Ejdsell, HV71
William Karlsson, Vegas Golden Knights
Carl Klingberg, EV Zug
Pär Lindholm, Skellefteå
Oscar Lindberg, Vegas Golden Knights
Linus Omark, Salavat Yulaev Ufa
Joakim Lindström, Skellefteå
Oscar Möller, Skellefteå
Anton Lander, Ak Bars Kazan
Robert Nilsson, ZSC Lions
Viktor Stålberg, EV Zug
Fredrik Pettersson, ZSC Lions

Boka din hockeyresa med Nickes.Com redan idag

Nu ska vi se. Jag får det till tre rätt. Genomuselt så klart. Rätt igenom genomuselt.

Hur slutar då topp tre i den kommande VM-turneringen? Jag tror faktiskt Sverige återigen kan få ihop något riktigt bra och jag tror absolut att de kan vara med och fajtas om en finalplats. Sen tror jag Kanada (med Connor McDavid i spetsen), Ryssland och Finland kommer vara med och nosa.

Tyskland? Skrällgänget som bara var sekunder ifrån att slå Ryssland i OS-finalen. Det vore dumt att räkna bort dem. Men hur står sig Marco Sturms manskap mot idel ädel NHL-adel? I OS var det ju bara spelare från europeiska ligor med.

Nåväl.

1. Kanada
2. Sverige
3. Ryssland

HENRIK SKOGLUND

 

About Author

client-photo-1
admin

Comments

Lämna ett svar